Utflykter

Nedan presenteras de utflykter som arrangeras på spellediga dagar under handbolls-VM. Utflykterna bokas på plats i Japan.

Fler utflykter kommer att presenteras efterhand.

Dagsutflykt: Kurokawa onsen

En dag kan alla som vill följa med reseledaren till Kurokawa onsen, en av Japans mest kända orter för sina varma källor. På morgonen åker vi med lokalbuss ca 1,5 timme till Kurokawa, en liten men ack så vacker pittoresk by där vi badar i berömda japanska onsen (öppnas i nytt fönster)– varma källor.

Har ni varit på Yasuragi utanför Stockholm eller ens hört talas om det, nu är det dags att njuta av dess storebror så som japaner har gjort i hundratals år. Inträdesavgift.

Kurokawa Onsen

Dagsutflykt: Vulkanen Aso

En dag kan alla som vill följa med reseledaren till något alldeles speciellt – vi går upp till krater på Japans största och en av största och mest aktiva vulkaner i världen – Asovulkanen. Vulkanberget är 1592 m högt och kalderan är 25 km lång och 18 km bred. Med lokalbuss till Aso station, byte till en stadsbuss och vidare till shuttle som tar oss till kratern.

Med reservation för följande: Om vulkanaktivitet blir sådan att lokala myndigheter bedömer att det kan finnas fara för ens hälsa kommer vi inte kunna komma hela vägen till kratern utan får vi se den på behörigt avstånd. Med lokaltransportmedel tillbaka till Kumamoto under eftermiddagen.

Vulkanen Aso