Tilläggspaket

Handboll - Sol - Bad - Kultur - Historia - Skidåkning

Nedan presenteras fem tilläggspaket som du kan komplettera din huvudresa med. Det är bara att välja vad ni vill göra i Japan förutom att titta på spännande  handboll… I vår huvudresa ingår de fem grundspelsmatcherna i Kumamoto. Vill ni sedan stanna kvar och se några matcher i mellanrundan så blir det på egen hand.

Du bokar tilläggspaketen på vår anmälningssida.

Vill du veta mera om våra utflykter så maila gärna till vår agent, Japanexperterna. Att:  Denis Murselovic. dm@japanexperterna.se.

Alla våra utflykter med mera startar efter grundspelet, det vill säga den 7 december. Se nedan våra utflyktsprogram med svensk färdledare. Vill ni uppleva några lata dagar med sol och bad på Okinawa är det avresa redan 22 november och sedan ankomst den 29 november till Kumamoto. 
https://www.nar-och-vart.se/when/ostasien/japan/naha-okinawa/november (länken öppnas i ett nytt fönster). 

Alternativ 1:
Dagsresa från Kumamoto till Hiroshima t/r med svensk färdledning

7 december

Hiroshima och Miyajima

Följ med på en dagsutflykt till Hiroshima och Miyajima, två av populäraste destinationer i Japan och unna dig ett minne för livet.

Med Shinkansen bär det iväg för en resa i tiden till Hiroshima, en stad som inte kan tyckas behöva närmre introduktion - men det moderna Hiroshima är faktiskt en av Japans trevligaste städer. Vi är här för att besöka det utmärkta fredsmuséet, stå rakt under den plats där atombomben exploderade, och se några av de få byggnader som stod kvar efter explosionen, och än idag har bevarats. En stark upplevelse som inte lämnar någon oberörd, för många av våra gäster en absolut highlight på resan.

Efter en gemytlig lunch (ingår i paketet) besöker vi den heliga ön Miyajima (helgedomarnas ö) där inga vanliga japaner fick sätta sin fot fram till upplösningen av feodalsamhället. Här promenerar vi bland hundratals sickahjortar, går på ”svävande” Itsukushima shintotemplets plankor och strosar runt bland Miyajimas hantverks och souveniraffärer. De som vill kan följa med reseledaren till ett närmast 200 år gammalt tehus och njuta av vackra vyer över den gigantiska ”flytande” porten – torii, där självaste numera avlidna kejsaren Hirohito drack berömda gröna macha - te 1948. På kvällen checkar vi in i vårt centralbelägna hotell i Hiroshima.

På kvällen återvänder vi till Hiroshima och vidare med höghastighetståg till Kumamoto.

Alternativ 2:
3 dagars historisk & kulturresa till Hiroshima & Kyoto & 3 dgr "på egen hand"

7 till 10 december

Dag 1: Hiroshima och Miyajima

Enligt alternativ 1 ovan. Under dagen checkar vi in på vårt hotell centralt beläget i Hiroshima. 

Dag 2: Kyoto (Över näktergalsgolv, den gyllene paviljongen)

Kyoto var Japans andra “permanenta” huvudstad efter Nara – och var så i över 1000 år, ända fram till 1868. Även om den faktiska makten bara legat här tidvis så har Kyoto alltid varit landets religiösa, historiska och kulturella center. Staden andas än idag “gamla Japan” på ett sätt som helt enkelt inte går att jämföra med andra städer. I Kyoto är det till exempel än idag vanligt att se folk bära kimono, medan västerländsk dress är mer legio i övriga Japan.

Vi börjar med Nijoborgen – berömd för sitt kvittrande “näktergalsgolv”, som skulle skydda shogunen från lönnmördare – de nästintill mytiska ninjorna. Vi går tillsammans över golvet och tittar också under golvet (om knäna tillåter) för att förstå den snillrika konstruktionen som har hållit golven knarrande i snart 400 år. På borgens innergård finns en utsökt japansk trädgård och med lite tur blommar de vackra körsbärsträden just denna dag.

Vårt nästa mål, den gyllene paviljongen, är en lika viktig symbol för Kyoto som Eiffeltornet är för Paris. Under Zen-templets guldfasad döljer sig en dramatisk historia, detaljerad skildrad av den kontroversielle författaren Yukio Mishima i den delvis verklighetsbaserade romanen “Den gyllene paviljongens tempel”.

Den gyllene paviljongen

Resten av dagen tillbringar vi i centrala delar av Kyoto. Vi passar på och spanar in det otroliga utbudet av shopping- och hantverksaffärer, alltifrån två långa shoppingarkader som har varit på samma plats sedan 1500-talet till stiliga varuhus med enorma matbutiker i källaren.

Dag 3: Västra Kyoto (Cykeltur, mosstempel och bambulund)

Idag beger vi oss ut på cykel bland risfälten i Arashiyama, Kyotos natursköna västra del där vi gör en cykeltur genom bambulundar och risfält, förbi uråldriga tempel och poethyddor. Arashiyama är ett välbesökt turistområde men på cykeln dröjer det inte länge förrän vi är nästan helt ensamma, med undantag för risbönderna. Här äter vi lunch på en liten charmig traditionell japansk restaurang.

Vi besöker ett mystiskt och avsides beläget tempel som spelar en central del i nobelprisvinnaren Kawabatas roman “Kyoto, eller De unga älskande i den gamla kejsarstaden”.

Eftermiddag är fri och reserverad för aktiviteter på egen hand. Reseledaren är tillgänglig för tips mm.

Dag 4 – 6: På egen hand (10-12 december)

Idag fortsätter vi med att upptäcka Soluppgångens land på egenhand. Vare sig ni vill stanna kvar i Kyoto, fortsätta till Tokyo, njuta av varma källor eller åka till någon annan destination har Japan mycket att erbjuda! Det ni kan förvänta er är möten med exceptionellt trevliga människor, riktigt god mat och minnen för livet.

Dag 7: Hemfärd (13 december)

Med lokaltransport till Naritas internationella flygplats och vidare mot Sverige med Finnair. Hej då Japan för denna gång!

Alternativ 3:
6 dagars historisk och kulturresa till Hiroshima, Kyoto och Tokyo

7-13 december

Dag 1, 2 och 3: Enligt dag 1, 2 och 3 ovan.

Dag 4: Tokyo: Det traditionella Tokyo

Idag styr vi kosan mot Tokyo. Vi anländer till vårt hotell vid lunchtiden. Vårt Tokyoäventyr börjar med att vi beger oss mot Asakusa, Tokyos gamla nöjeskvarter. Framför det buddhistiska templet Sensoji sträcker sig det ständigt pågående shoppingstråk Nakamise – perfekt för att hitta både onyttigt krimskrams och traditionella souvenirer. En stenkast därifrån ligger Kappabashi-dori, förmodligen den mest berömda gatan i Japan för högkvalitets köksknivar samt annan köksutrustning så som verklighetstrogna maträtter I plast. Här kan man verkligen spendera lång tid och inte få nog av den gamla Tokyos anda.

Dag 5: Tokyo: Den moderna megastaden (11 december)

Vi påbörjar resan i det kosmopolitiska Shinjuku och åker upp till det fantastiska utsiktsobservatoriet i det 243 meter höga skrytbygget Tokyo Metropolitan Government Building, designat av en av Japans främste arkitekter, Kenzo Tange. Nästa mål blir av det mer traditionella slaget – Meiji Jingu, en mystisk och vacker shinto-helgedom tillägnad Meiji- kejsaren, den kejsare som fått ge namn åt Meijirestaurationen som 1868 blev det blodiga startskottet på Japans omvandling från feodalsystem styrt av shogun till en slags form av västerländsk, parlamentarisk demokrati.

Vi nästlar oss in på smågatorna och äter lunch på en av alla mysiga restauranger i modegalna Harajukus tvärgator. Efter lunch tar vi en promenad genom den ungdomliga stadsdelen förbi Tokyos olympiska stadium vidare till Shibuya. Om ni sett Lasse Hallströms film med Richard Gere känner ni redan till den rörande historien om hunden Hachiko, som satt utanför den här stationen på 1920-talet och nu finns förevigad med en staty.
Har ni sett filmen “Lost in Translation” eller överhuvudtaget någon dokumentär om Japan känner ni också kanske igen Shibuyas “scramble crossing” – en trafikkorsning som stängs av för trafik i alla riktningar och blir ett veritabelt hav av fotgängare i en halv minut, innan bilarna tar över igen.

Tokyo by night

Dag 5: Tokyo: Fri dag (12 december)

Idag använder vi våra nyvunna kunskaper och spenderar dagen på egen hand. Eftermiddagen spenderar vi på egen hand. Reseledaren hjälper till med tips eller annat ni behöver. På kvällen åter vi en utsökt japansk avskedsmiddag och upplever den lokala stämningen på en lokal krog (izakaya på japanska), något som har blivit mer och mer populärt även i Sverige.

Dag 6: Hemfärd (13 december)

Vi säger adjö till Japan för denna gång. Med lokaltåg till Naritas Internationella flygplats och vidare mot Sverige.

Alternativ 4:
6 dagars resa på egen hand till skidorten Niseko 5 skiddagar!

7-13 december

Ta chansen att testa skidorten Niseko!

Japans i särklass mest kända skidort för oss västerlänningar. Den 7 december flyger Ni från Kumamoto på egen hand till Sapporo och sedan en kort bussresa på knappt två timmar innan ni är framme i denna häftiga skidort, Niseko. Vårt lägenhetshotell ligger perfekt med gångavstånd till backarna i Niseko Hirafu. Nu väntar fem härliga skiddagar!

Niseko består av fyra skidområden som är ihop byggda med ett gemensamt liftkort, och det officiella namnet på skidorten är Niseko united. De flesta hotell och restauranger ligger i Niseko Hirafu. I Niseko hittar man skidåkning för alla och när de nordliga vindarna drar in från Sibirien och träffar bergen runt Niseko levereras normalt puder i världsklass.

Niseko united består av liftsystemen Niseko Annupuri, Niseko Hanazono, Niseko Grand Hirafu samt Niseko Village. Varje av dessa skidområden är i sig relativt små, men tillsammans bildar de ett stort skidsystem som passar alla.
Det finns ett skäl till att Niseko är så populärt. Med en fallhöjd på 900 meter imponerar Niseko och här får du några av de längsta åken i Japan. I Niseko united hittar man skogsåkning nere i systemet likväl som högalpint åkning från toppen, här finns också bra pister. Offpiståkningen regleras via back county gates och övervakas på så sätt av skidpatrullen.

På dagarna åker ni skidor, antingen själva eller tillsammans med lokal guider, på eftermiddagen badar man i de varma källorna innan det är dax att gå ner på byn för att hitta en mysig restaurang för kvällen.

Hemresa tidig morgon den 13 december från Sapporos flygplats via Tokyo.

http://www.nisekotourism.com (öppnas i nytt fönster)

Skidåkning i Niseko

Alternativ 5:
6 dagars resa på egen hand till Okinawa

23 - 29 november. Avresa 22 november.

Välkommen till den fantastiska ön Okinawa!

Här har Ni möjligheten att njuta av lata och härliga dagar på egen hand innan dam-VM börjar. Med sol och bad men också möjligheten till trevliga utflyktsmål.

Avresa är  22 november via Osaka. Ankomst till Naha flygplats på Okinawa den 23 november. Sedan 6 slappa och sköna dagar med förstklassig service på vårt hotell.

Hotel Nikko Avilia

Okinawa är en ö 150 mil söder om Japans fastland och har fått epitet ”juvelen i den asiatiska kronan”.
Okinawa är huvudön i prefekturen med samma namn, som är en skärgård med 160 öar söder om Japans fastland. Naha är öarnas huvudort och den främsta ingångsporten till Okinawa.
 
Vad är det då som är så fantastiskt med denna ö?

Jo, när du besöker denna tropiska ö i södra Japan kan du koppla av på dess vackra stränder, prova på sportdykning och utforska ett av världens största akvarier.

Okinawa erbjuder spännande vattensporter och vackra naturlandskap och är ett attraktivt tropiskt paradis med ett fascinerande förflutet. Här kan du varva ned på vita sandstränder, se på medan man matar valhajar på akvariet och besöka det historiska slottet där Okinawas tidigare regenter bodde.

Här bor vi lyxiga 4-stjärniga hotellet Nikko Alivila (länken öppnas i nytt fönster) som ligger vid den vackra stranden Nirai Beach och erbjuder boende i stora rum, en spasalong och en inomhuspool. Hotellet erbjuder även rumsservice och har 8 restauranger och barer. WiFi är gratis i alla utrymmen. Rummen är inredda i ljusa färger och har en balkong med utsikt över Okinawas soliga landskap, en platt-TV med video-on-demand och en vattenkokare med tepåsar. I det stora badrummet finns ett badkar och gratis badprodukter.

På Alivila Nikko Hotel kan du unna dig en välgörande massage eller koppla av i den stora inomhuspoolen med europeisk dekor. Du kan även delta i ett brett utbud av aktiviteter som snorkling, dykning och ridning. Hotellets conciergeservice kan hjälpa dig att boka de olika aktiviteterna eller ordna biluthyrning. Golfklubben Zampas ligger inom 10 minuters bilresa från hotellet.

Efter 6 oförglömliga dagar i detta paradis flyger ni direkt  till Kumamoto (1 tim 30 min)  den 29 november, utvilade och jätteladdade för att heja på våra damer.

Hotell Nikko Alivila
Hotel Nikko Avilia