Rapport från budapest

Redan vid flygplatsen sammanstrålade stockholmsgänget med göteborgarna för gemensam färd till hotellet. På kvällen stod en gemensam middag på programmet. Som uppladdning inför lördagens stora match mellan Veszprém och Paris Saint-Germain besökte några av oss Széchenyi-badet som byggdes 1913 och har en imponerande arkitektur. Här badar man i vatten från varma källor med en temperatur på 35-40 grader.
Andra promenerade till saluhallen, julmarknaden eller andra sevärdheter.

Dags för match.
På eftermiddagen var det dags att ge sig av med bussen till Veszprém, cirka 12 mil sydväst om Budapest. En timme före avkast var vi framme och hallentrén var redan fylld med rödklädda Veszprém-supporters. Vi fick riktigt bra platser i den fullsatta hallen som tar 6.000 personer. Redan vid presentationerna var det ett fantastiskt liv från alla hemmafans. Veszprém började matchen bäst och var i klar ledning i större delen av den första halvleken. Därefter malde sig PSG långsamt in i matchen och i halvtid var det oavgjort.
      
I andra var PSG snäppet bättre. Omeyer i Paris-målet storspelade samtidigt som de för dagen svartklädda hemmaspelarna, gjorde alltför många misstag. Till slut blev det 29-24 till PSG. Med andra ord drog svenskarna i det franska laget, Staffan Olsson och Jesper Nielsen det längsta strået i matchen mot Ljubomir Vranjes och Andreas Nilsson i motståndarlaget. Trots förlusten fick Veszprém stora applåder från sin hemmapublik när man efteråt tackade för det stöd man fått. Imponerande! 

Middag med utsikt.
Från matchen åkte vi direkt till restaurang Spoon som ligger i en båt på Donau med fantastisk utsikt över det kvällsbelysta slottet på Buda-sidan. 

En välsmakande trerätters middag avnjöts i trevligt sällskap av Emil Berggren som numera spelar i Budapest, liksom hans sambo Jamina Roberts. Både roligt och trevligt att få höra om deras lite annorlunda liv i Ungern.

Finbesök på hotellet.

Dagen efter fick vi celebert besök av Ljubomir Vranjes på hotellet. Han berättade under en timme både personligt och målande om hans 
uppgift i Veszprém och som förbundskapten för det ungerska landslaget. Framför allt när det gäller skillnaden mellan hans jobb där jämfört med arbetssituationen i Tyskland samt hur familjen anpassat sig till tillvaron i Budapest. En speciell eloge till våra trevliga göteborgs-vänner, som med sina kontakter, satte pricken över i och gjorde resan extra minnesvärd.
 
Tack för en trevlig resa!