Svenska Handbollfans

Sveriges trevligast supporterklubb!

Våra kära handbollslandslag har under de senaste decennierna varit ett gott föredöme för svensk idrott och i synnerhet för svensk handboll & skördat stora framgångar under såväl VM som EM. Vi vill att denna handbollskultur ska leva vidare.

Föreningen Svenska Handbollfans har som ändamål att verka för och främja supporterkulturen runt de svenska handbollslandslagen samt att verka som en samordnare av supportrar till de aktuella evenemang. Då vi ser den positiva effekten av ett stort läktarstöd.

Aktiviteter som Svenska Handbollfans arrangerar skall huvudsakligen bedrivas i samband med landslagens matcher. Framför allt genom väl upphandlade och prisvärda resor och arrangemang. Svenska Handbollfans strävan är att alltid föra en öppen och ärlig dialog med handbollssverige för att uppnå maximal funktion och trivsel på alla mästerskap och arrangemang.

Föreningen ska motverka all form av diskriminering samt verka för en positiv supporterkultur. Vår strävan är att tillsammans arbeta för att Svenska handbollfans alltid finns med och ger stöd till våra landslagsspelare i samband med landskamper. Svenska Handbollfans strävar också att uppmärksamma svensk handboll med flera aktiviteter såsom gemensam uppladdning, historiska träffar, medlemsmöten m.m.

Föreningen bildades på initiativ från några handbollsälskare i samband med supporterresan till herrarnas VM i Qatar 2015.

Vi som har tagit initiativet till Svenska Handbollfans är Björn Runströmer, Frej Söderlund, Ann-Britt ”Ampan” Furugård och Eva Älgekrans.

Svenska Handbollfans på sightseeing i Trogir utanför Split i samband med Handbolls-EM 2018. Foto: Jan Lindén

Kontakt

Information från årsmöte den 10/2 2019
Styrelsen 2019:
Paul Grengel, ordförande, 
Ann-Britt Furugård, vice ordförande, 070 – 786 06 74
Frej Söderlund, ledamot, 072 – 723 38 99 
Agneta Kampenborg, ekonomi
Tony Sonebäck, ledamot
Jessica Söderman, ledamot
Björn Runströmer, ledamot

En liten rubrik.